Bahan-bahan
·
150gm
mentega
·
80gm
gula perang
·
30gm
gula pasir
·
1 biji
telur
·
1/2 sudu
teh esen vanila
·
1/2 sudu
teh emplex
·
150gm
parutan keju cheddar
·
150gm
tepung gandum
Saduran : 150gm cornflakes - ramas kasar
Saduran : 150gm cornflakes - ramas kasar
Cara-cara :
1.
Satukan
tepung, parutan keju dan emplex.
2.
Pukul
mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan telur dan esen vanila.
Putar sebati.
3.
Masukan
campuran tepung dan putar dengan kelajuan rendah hingga sebati.
4.
Ambil
1/2 sudu teh adunan, golekkan ke dalam cornflakes, bulat-bulatkan.
5.
Bakar
pada suhu 160C selama 30-35minit hingga keperangan.
6.
Sejukkan
dahulu sebelum di simpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan